‘Chiller’ met koeltechniek

Een lekker koud glas water, heerlijk! Gezond en zorgt voor een optimale werking van onze organen. Maar water is natuurlijk ook een belangrijk ingrediënt binnen onze branche koeltechniek. Een mooi voorbeeld hiervan is het gebruik van water in chillers. Aanschouw hier een ‘chill’ stukje koeltechniek...

 

Lees meer

Vacature Projectmanager

Als Projectmanager ben je van begin tot eind betrokken bij een project. Of het nu gaat om het bouwen van een compressor unit, het maken van technische en commerciële calculaties of een aanbieding, of het adviseren bij het ontwerp van een koelinstallatie. Er zijn meerdere trajecten waarin je actief bent. Omdat elk project anders is, is er veel variatie.

 

Lees meer

Lekdetectie: een wettelijke noodzaak

UNIECHEMIE gaat voor veiligheid met deze serie gasdetectoren van Bacharach. Deze lijn voldoet aan de BRL100, detecteert nauwkeurig, alarmeert direct en voldoet aan ASHRAE15/EN378 en is erg makkelijk in gebruik. U gaat toch ook voor zekerheid? Meer weten? Lees dan snel verder…. 

 

Lees meer

UNIECHEMIE staat voor bijna 80 jaar ervaring!

UNIECHEMIE is een dochteronderneming van Beijer REF Group en is de hoofdvertegenwoordiger in Nederland van Bitzer compressoren en condensors en is distributeur van zowel synthetische als natuurlijke koudemiddelen. Een gedegen basis voor een succesvol handelspakket. Het totaalpakket van UNIECHEMIE is door de loop der jaren verder gegroeid en bevat nu de levering van:

  • Een compleet assortiment van componenten voor de koeltechniek
  • Koudemiddelen
  • Compressor units voor HFC, HFO, CO2 , NH3  en R290.
  • Condensing units voor HFC, HFO en CO2
  • Chillers voor R290 en NH3

Uitgebreid met besturingstechniek voor compressoraggregaten, heeft UNIECHEMIE een breed pakket van producten en diensten beschikbaar voor zowel de koel- als de warmtepompindustrie. Alle activiteiten van UNIECHEMIE zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd. De aggregatenbouw ontwerpt, bouwt en assembleert conform PED.
UNIECHEMIE adviseert en ondersteunt haar klanten bij het maken van keuzes voor de meest uiteenlopende installaties met aandacht voor energiebesparing en milieu. Duurzaam is voor UNIECHEMIE een belangrijk aspect bij al haar activiteiten.