Een R717 koelinstallatie met bijna 1 MW aan proceskoeling

Voor de koeling van versproducten is de keuze bij Kälte Klima Peters gevallen op een cascade-installatie van UNIECHEMIE met R717 en R744 als koudemiddelen. Tezamen zorgen beide installaties voor de proceskoeling met overheerlijke versproducten als resultaat.
 

Lees meer

Tijd voor actie!

Tijdelijk ontvangt u op de REFMATE 2- en 4-weg versie maar liefst 10% korting op uw NETTOprijs. Deze digitale manometer set is van Zwitserse makelij en kwaliteit, accuraat, slim, gebruiksvriendelijk en vanwege de mogelijke uitbreidingsopties een aanwinst in het veld. Met recht een betrouwbaar ‘maatje!’
 

Lees meer

Alstublieft,
onze GROENE CATALOGUS

Groener kan bijna niet. We hebben het hier over ons aanbod groene toekomstbestendige oplossingen, samengevat in een bijna 400 pagina tellend koeltechnisch naslagwerk! Van aggregaten tot warmtewisselaars, van chillers en compressor units tot vloeistofvaten; het staat allemaal in onze GROENE CATALOGUS.

Lees hier verder

UNIECHEMIE staat voor bijna 80 jaar ervaring!

UNIECHEMIE gaat al even een tijd terug. Sinds 1941 welteverstaan. Dit maakt UNIECHEMIE binnen Nederland de koeltechnische groothandel met de langste historie. U kunt zich voorstellen dat dit wel even wat aan kennis en ervaring heeft opgeleverd.

UNIECHEMIE gelooft als koeltechnisch specialist in maximale koeltechnische ontzorging en wil dé oplossingsgerichte partner zijn voor u als installateur en/of OEM'er. Ons gepassioneerde team koeltechniekers stelt u centraal door het bieden van maatwerk, klant specifieke duurzame en energiezuinige oplossingen op het gebied van componenten, koudemiddelen en unitbouw (koelinstallaties). Technische ondersteuning, een adviserende rol en net die stappen extra zetten voor u als klant, dat is wat u kunt verwachten bij UNIECHEMIE!

Het kennisniveau van ons team wordt continu op peil gehouden middels opleidingstrajecten en trainingen. Daarbij delen wij onze kennis ook nog eens door u te voorzien van een mooi aanbod trainingen binnen onze UNIECHEMIE Akademie. Een sterk concept met als motto: beter leren, beter presteren.

UNIECHEMIE draagt graag bij aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten door het aanbod oplossingen op basis van laag GWP en natuurlijke koudemiddelen. Hiermee zorgt UNIECHEMIE voor een lagere wereldwijde klimaatimpact. Een strategie die volledig in lijn ligt met onze moedermaatschappij Beijer Ref. Zo zijn onze (custom made) compressor units, condensing units, chillers en warmtepompen een visitekaartje voor ons bedrijf. 

Ons productassortiment omvat:

  • Een compleet assortiment van componenten voor de koeltechniek
  • Koudemiddelen
  • Compressor units voor HFC, HFO, CO2 , NH3  en R290
  • Condensing units voor HFC, HFO en CO2
  • Chillers voor HFO, R290 en NH3
  • Warmtepompen voor HFC en R290
  • Ondersteuning bij Inbedrijfstellen, storingen en tussentijdse inspecties 

Alle activiteiten van UNIECHEMIE zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd. Tevens ontwerpt, bouwt en assembleert UNIECHEMIE haar compressor units conform PED 2014/68/EU.

Onze vraag aan u: welke koeltechnische uitdagingen of problemen kunnen wij voor u oplossen?