Klimaattechniek

UNIECHEMIE is naast de koeltechnische markt ook een volwaardig partner in klimaattechniek. Neem onze range hoog rendement warmtepompen en chillers als voorbeeld. Deze mooie hoog efficiënte productlijn, op basis van de koudemiddelen R410A, R32 en R290, sluit naadloos aan op onze expertise. Immers ligt aan een warmtepomp het koeltechnisch principe ten grondslag. Een perfecte combi, waarbij UNIECHEMIE ook nog eens ondersteuning aan de installateur bij inbedrijfstelling kan bieden.

Desgewenst kunt u ook nog deelnemen aan een producttraining voor onze range warmtepompen en chillers. Kortom, UNIECHEMIE adviseert en ondersteunt u naast ons aanbod componenten, koudemiddelen en unitbouw ook in klimaattechniek, van A tot Z!

Wilt u een kijkje nemen in ons assortiment warmtepompen en chillers? Bekijk dan het onderstaande aanbod maar eens.

MAXA warmtepompen R410A
De MAXA R410A range bestaat uit een zestal warmtepompen en is geschikt voor commerciële en industriële toepassingen. Ieder type warmtepomp is verkrijgbaar in verschillende versies.

De MAXA warmtepompen op basis van het koudemiddel R410A zijn Eurovent gecertificeerd, dat betekent dat deze range aan strenge capaciteitscontroles zijn onderworpen. De certificering geeft een garantie dat de producten voldoen aan de Europese prestatie- en geluidsnormen.

MAXA warmtepompen R32
De MAXA R32 range bestaat uit een tweetal warmtepompen en is geschikt voor zowel commerciële als industriële toepassingen. Met een GWP van 675 en een energieklasse van respectievelijk A++ en A+++ zijn deze warmtepompen een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Daarnaast zijn deze warmtepompen verkrijgbaar in een geruisarme en zeer geruisarme uitvoering.

MAXA warmtepompen / Chillers - binnendelen/accessoires
Voor onze MAXA warmtepompen bieden wij een compleet assortiment binnendelen en accessoires. Van ductable terminal units, cassettes tot ultra dunne fan coils.

MAXA besturing / regeling
Van multifunctionele afstandsbedieningssystemen met touchscreen, supervisie, monitoring- en analysesystemen tot intelligente systemen zoals de 7-Touch en communicatie interface om de nieuwe generatie MAXA modellen te verbinden met protocollen van domitica.

MAXA warmtepompen tanks / boilers
Een complete serie tanks en boilers voor opslag van gekoeld en warm water, warmtepompen voor sanitair warm water, wandgemonteerde warmtepompen voor tapwater tot buffervaten voor warmwaterproductie en installaties.

AERRE warmtepompen R290
De warmtepompen range van AERRE is gebaseerd op basis van het koudemiddel R290 (propaan). Deze lijn warmtepompen maakt onderdeel uit van de ECO3 serie waar onze R290 (propaan) chillers ook onderdeel vanuit maken. Dezelfde vertrouwde kwaliteit, flexibiliteit en maatwerk mogelijkheden. Dit, in combinatie met het natuurlijke koudemiddel R290, maakt het een duurzame en milieuvriendelijke keuze.

Zowel de MAXA warmtepomp range als de AERRE (Tecnofreddo) range is uitbreidbaar met een ruim aanbod accessoires. Een compleet aanbod dus! Typerend voor de MAXA range is dat deze zijn ondergebracht in een hoger SEER en SCOP rendement dan het marktgemiddelde. We kunnen dan gerust spreken over een MAX(A)imaal rendement.

Whitepaper warmtepompen 
Een veel gehoorde opmerking: “Warmtepompen? Daar wachten we nog maar even mee” of “Warmtepompen? Niets voor ons”. Zijn dit uitspraken geboren uit het gebrek aan kennis? Of ziet men door het aanbod de bomen het bos niet meer? Onderzoek heeft aangetoond dat er toch een fikse groei zichtbaar is. Deze whitepaper fungeert als naslagwerk en voorziet u van de nodige tips, zodat ook u goed voorbereid uw keuze kunt maken.

Infographic warmtepompen 
Ontdek 5 belangrijke feiten over onze range lucht/water warmtepompen. Deze range, gebaseerd op de koudemiddelen R410A, R32 en R290, is geschikt voor de utiliteit en verkrijgbaar in de capaciteiten 21kW-349kW. De range is uitbreidbaar met een ruim aanbod accessoires.

AERRE R290 (propaan) chillers
UNIECHEMIE is stiekem best een beetje trots. Trots op haar hoogwaardig assortiment. In dit geval zijn we ook trots op onze nieuwe brochure: ‘Chillen met groene koude’, een compleet naslagwerk aangaande onze AERRE R290 (propaan) chillers. Een luchtgekoelde chiller waar wij als koel- en klimaattechnisch team vierkant achter staan!