Land- en tuinbouw

Land en tuinbouw

Er worden hoge eisen gesteld aan de opslag van land- en tuinbouwproducten.
UNIECHEMIE adviseert graag bij uw keuze van componenten voor koelinstallaties. Wij hebben ervaring opgedaan bij installateurs die installaties bouwden voor de opslag en koeling van:

  •  uien
  •  aardappelen
  •  groente
  •  fruit
  •  bloemen
  •  bloembollen

Om het vers houden te waarborgen dient te worden gelet op luchtsnelheid, circulatievoud en luchtvochtigheid. Deze hebben namelijk invloed op de uitdroging en gewichtsverlies. En dus uiteindelijk de kwaliteit en opbrengst van de producten.

Als installateur krijgt u van UNIECHEMIE een stukje maatwerk.

Duurzaamheid door juiste component- en koudemiddelkeuze

Toepassing van natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak, CO2 en propaan leveren vaan een interessante besparing op de energiekosten op. Deze koudemiddelen zijn milieubesparend, waardoor u eveneens bijdraagt aan duurzame productie in de agrarische keten.
Bij de keuze van componenten dient rekening gehouden te worden met het type koudemiddel dat wordt toegepast. CO2 installaties werken bij aanzienlijk hogere drukken dan de traditionele koudemiddelen en dat behoeft extra expertise van uw leverancier. UNIECHEMIE kan deze ondersteuning bieden.

UNIE 717 (NH3) en UNIE 744 (CO2) Greenline compressorunits

UNIECHEMIE ontwikkelde in 2016 een uitgekiende serie standaard compressorunits. Deze standaardunits hebben een hoge kwaliteit, zijn energiezuinig en zijn tegen concurrerende prijzen verkrijgbaar.
De UNIE 717 (NH3)  en UNIE 744 (CO2) Greenline compressorunits zijn te vinden in het hoofdmenu UNITBOUW

Fiscale voordelen en bijvoorbeeld de verkrijging van subsidies (EIA)

Ondernemers en investeerders kunnen fiscaal voordeel behalen en investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Adviseurs en installateurs spelen een belangrijke rol in de ontwerpfase van een koelsysteem. UNIECHEMIE adviseert graag mee met u op het gebied van koudemiddelkeuze en componentkeuze.
Met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) kan de ondernemer die de aanschaf van een koelinstallatie investeert gemiddeld 14% voordeel hebben..
Daarnaast leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

Ervaring die wij bij andere installaties hebben opgedaan

UNIECHEMIE bouwde de afgelopen jaren vele compressorunits die in de land- en tuinbouw werden ingezet.
Ga voor referenties naar de pagina in het hoofdmenu UNITBOUW