Zuivel, kaas, food

Kaasopslag

Kaas dient in perfecte conditie gehouden te worden en dat vereist een goed werkende koelinstallatie. Klimaatschommelingen kunnen leiden tot gewichtsverlies en mindere kwaliteit. Kaas rijpen en conditioneren vraagt dus de juiste luchtbehandeling. Iedere kaasmaker weet exact wat goed is voor zijn kazen. Iedere installateur weet exact welke installatie er nodig is voor juiste kaasopslag.

En UNIECHEMIE weet als geen ander welke compressorunit en componenten de installateur nodig heeft om de beste installatie te leveren.

Duurzame technologie

UNIECHEMIE heeft de kennis om met duurzame compressorunits en componenten bij te dragen aan een beter milieu. Enerzijds door een laag energieverbruik. Anderzijds door de toepassing van milieuvriendelijke koudemiddelen. UNIECHEMIE heeft compressorunits en componenten geleverd voor koelinstallaties die draaien op natuurlijke en milieuvriendelijke koudemiddelen, zoals ammoniak, CO2 en propaan.

Grote compressorunits

Voor een kaasopslag van 5 miljoen kilo kaas leverde UNIECHEMIE een compressorunit met een capaciteit van 650 kW die is uitgevoerd met één frequentiegeregelde Bitzer OSKA-7472-K schroefcompressor en 2 gewone Bitzer OSKA-7472-K  compressoren. De unit dient als indirect koelsysteem voor het maken van koud water. Het koude water wordt naar de kaasopslag gepompt voor de ruimtekoeling. Het systeem is zodanig ontworpen dat in een later stadium een extra compressor kan worden bijgeplaatst om de capaciteit te verhogen naar 820 kW.

Uniek bij dit project is ook de gehele warmteterugwinning die ten gunste komt aan de kaasbehandelingslijn, verwarming van kantoren en dock verwarming.