Ons kantoor is gesloten op donderdag 13 en vrijdag 14 mei 2021. Voor spoedeisende zaken is onze servicedienst gedurende deze dagen telefonisch bereikbaar via 055 533 45 29. Toets vervolgens optie 2. Voor al uw overige vragen is ons team per maandag 17 mei weer bereikbaar volgens de reguliere openingstijden.

Lees meer
Geplaatst in Algemeen nieuws

De land- en tuinbouwsector vervult een belangrijke maatschappelijke en economische rol, waarbij ook nog eens hoge eisen worden gesteld aan de opslag en koeling van producten. Om het vershouden te waarborgen dient te worden gelet op temperatuur, luchtsnelheid, circulatievoud en luchtvochtigheid.

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws

Alstublieft, speciaal voor u als koeltechnieker en/of klimaattechnieker: de nieuwe editie van onze catalogus koudetechniek. Maar liefst 640 pagina’s wachten op uw download. Een behoorlijk koeltechnisch naslagwerk welke eigenlijk niet mag ontbreken op uw desktop, laptop, telefoon of welk ander device dan ook.

Lees meer
Geplaatst in Algemeen nieuws

Ons kantoor is vanwege Koningsdag gesloten op 26 en 27 april 2021. Voor spoedeisende zaken is onze servicedienst gedurende beide dagen telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 055 533 45 29. Voor al uw overige vragen is ons team per 28 april weer bereikbaar volgens de reguliere openingstijden.

Lees meer
Geplaatst in Algemeen nieuws

Ventilatie en COVID-19, het blijft een gespreksonderwerp. Goede ventilatie verkleint het besmettingsgevaar. Maar hoe weet u nu of uw ruimte goed geventileerd is? Dé oplossing: een CO2-meting.‘Meten is weten’, is hier het devies. Een CO2-sensor meet hoeveel CO2-partikels de lucht in een ruimte bevat. Hoe hoger het aantal CO2-partikels, des te slechter de luchtkwaliteit in de ruimte. Komt het CO2-gehalte boven de 800 ppm uit? Dan wordt het hoog tijd om extra goed te ventileren!

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws

In de ontwikkeling van koudemiddelen is de aandacht de laatste decennia vooral gericht op laag GWP (Global Warming Potential) producten. Er zijn dan ook diverse koudemiddelen ontwikkeld om aan deze vraag te kunnen voldoen. De oplossing wordt vaak gezocht in de natuurlijke koudemiddelen zoals CO2, R290 of NH3, maar ook in de chemische koudemiddelen zijn al veel laag GWP-varianten beschikbaar. Veel van deze koudemiddelen zijn de zogenaamde A2L koudemiddelen, zoals R444B, R447A, R452B, R454A, R454B, R454C, R455A, R1234ze en R1234yf.

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws

In opdracht van een specialist in koudetechniek in de gemeente Haarlemmermeer heeft UNIECHEME
een glycol/glycol warmtepomp op basis van het koudemiddel R449A in combinatie met een 500kW drycooler van Thermokey mogen leveren. Het geheel maakt deel uit van een condens-drooginstallatie voor een uienbewaarplaats in Japan.

Lees meer
Geplaatst in Algemeen nieuws

De eisen aan het inperken van rookontwikkeling zijn in Europa steeds verder verhoogd met verdergaande beperkingen als gevolg. In Nederland is dit sinds 1 juli 2020 ook het geval. In het Bouwbesluit is dit inmiddels opgenomen in het aangescherpte artikel 2.69a “Elektrische leidingen en pijpisolatie”, punt 2. Isolatiespecialist Kaimann heeft o.a. Kaiflex KKplus s1 en Kaiflex KKplus s2 isolatiemateriaal in haar assortiment dat al jaren voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden en aan de wijziging op het genoemde Bouwbesluit. Als isolatiemateriaal met de hoogste technische specificaties zijn de isolatiesystemen van Kaimann dan ook bij uitstek geschikt voor het isoleren van koeltechnische installaties. Meer weten over de KKplus-serie in combinatie met de wijziging op het Bouwbesluit?

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws

De nieuwe modellen zijn geschikt voor gebruik in grote commerciële, industriële en proceskoeling toepassingen met hoge efficiëntie-eisen. De HS.95-serie is toepasbaar met een brede reeks koudemiddelen. Voor de berekening en selectie van de HS.95 is een voorlopige Excel Mini-Tool beschikbaar.
De ON-BOARD IQ-MODULE CM-SW-01 vereenvoudigt installatie en onderhoud en verlengt de systeemtijd. Meer weten over deze nieuwe serie?

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws

Op 25 en 26 december 2020 en 1 januari 2021 is ons kantoor is gesloten. Uiteraard zijn wij niet helemaal onbereikbaar gedurende de feestdagen. Voor spoedeisende zaken is onze servicedienst bereikbaar via telefoonnummer 055 533 45 29 op de volgende tijdstippen:

Lees meer
Geplaatst in Algemeen nieuws