De eisen aan het inperken van rookontwikkeling zijn in Europa steeds verder verhoogd met verdergaande beperkingen als gevolg. In Nederland is dit sinds 1 juli 2020 ook het geval. In het Bouwbesluit is dit inmiddels opgenomen in het aangescherpte artikel 2.69a “Elektrische leidingen en pijpisolatie”, punt 2. Isolatiespecialist Kaimann heeft o.a. Kaiflex KKplus s1 en Kaiflex KKplus s2 isolatiemateriaal in haar assortiment dat al jaren voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden en aan de wijziging op het genoemde Bouwbesluit. Als isolatiemateriaal met de hoogste technische specificaties zijn de isolatiesystemen van Kaimann dan ook bij uitstek geschikt voor het isoleren van koeltechnische installaties. Meer weten over de KKplus-serie in combinatie met de wijziging op het Bouwbesluit?

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws

De nieuwe modellen zijn geschikt voor gebruik in grote commerciële, industriële en proceskoeling toepassingen met hoge efficiëntie-eisen. De HS.95-serie is toepasbaar met een brede reeks koudemiddelen. Voor de berekening en selectie van de HS.95 is een voorlopige Excel Mini-Tool beschikbaar.
De ON-BOARD IQ-MODULE CM-SW-01 vereenvoudigt installatie en onderhoud en verlengt de systeemtijd. Meer weten over deze nieuwe serie?

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws

Op 25 en 26 december 2020 en 1 januari 2021 is ons kantoor is gesloten. Uiteraard zijn wij niet helemaal onbereikbaar gedurende de feestdagen. Voor spoedeisende zaken is onze servicedienst bereikbaar via telefoonnummer 055 533 45 29 op de volgende tijdstippen:

Lees meer
Geplaatst in Algemeen nieuws

Plug & play, maximaal rendement en in de fabriek getest en geprogrammeerd voor een snelle start, zomaar even wat eigenschappen van de door UNIECHEMIE gelanceerde range warmtepompen. Inmiddels is het assortiment uitgebreid met een tank en boiler serie, binnendelen en besturingslogica. Een compleet pakket voor commerciële, industriële, maar ook voor woningbouw toepassingen.

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws

Voor de verwerking- en transportruimtes en voor 4 koelcellen heeft visafslag UFA de firma Hamelink Koeling in de arm genomen. In samenwerking met UNIECHEMIE had Hamelink het passende antwoord: een transkritische CO2 booster uit de MWT lijn van SCM Frigo. Benieuwd naar meer informatie over dit project?

Lees meer
Geplaatst in Algemeen nieuws

Alstublieft, onze GROENE CATALOGUS. Een 416 pagina’s tellend koeltechnisch naslagwerk op basis van onze groene toekomstige oplossingen. Met andere woorden, een compleet assortiment componenten, gereedschappen, chillers, compressor en condensing units, booster units en compressor oliën op basis van natuurlijke koudemiddelen. Hoe groen wilt u het hebben?

Lees meer
Geplaatst in Algemeen nieuws

Henry Technologies introduceert een nieuwe lijn coalescerende olieafscheiders met een werkdruk tot 130 bar, speciaal ontworpen voor de eisen van een transkritisch hogedruk CO2 (R744) systeem. Het betreft de HCOS-37 en HCOS-38 serie.

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws

BITZER luistert graag naar haar klanten. Op verzoek hebben zij dan ook de Terminal Box voor de HS.85 // CS.85/63 // CS.95/96 serie aangepast. Voor de nieuwe HS.95 serie is deze nieuwe zwarte Terminal Box al als standaard doorgevoerd.

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws

Bacharach stelt een gratis softwareprogramma beschikbaar waarmee het voldoen aan wetgeving wordt vereenvoudigd en koudemiddellekkage makkelijker wordt getraceerd. Is dat even handig!

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws

Voor vakmensen die af en toe industriële gassen gebruiken biedt UNIECHEMIE in samenwerking met Air Liquide een uniek aanbod: de ALbee ™ en de ARCAL™ serie. De ALbee ™ serie, bestaande uit een zuurstof, stikstof, Argon en Argon/CO2 variant, is verkrijgbaar in kleine cilinders waardoor deze makkelijk hanteerbaar zijn. Ook de ARCAL™ serie met haar TOP intelligente aansluiting voor industriële lasprocessen is eenvoudig in gebruik en makkelijk draagbaar.

Lees meer
Geplaatst in Producten nieuws