‘Chiller’ met koeltechniek

01-08-2019

 

YOUR PERFECT CLIMATE

Een lekker koud glas water, heerlijk! Het is gezond en zorgt voor een optimale werking van onze organen. Water is dan ook onmisbaar als brandstof voor ons lichaam. Die optimale werking, daar gaan we even verder op in.
 
Proceskoeling
Water is natuurlijk ook een belangrijk ingrediënt binnen onze branche koeltechniek. Een mooi voorbeeld hiervan is het gebruik van water in chillers. Zo circuleert, naast een koudemiddel, water als secundair koudemiddel in een chiller om het proces te koelen.

 
Wat plastic en water gemeen hebben in deze case leest u verderop
Duurzaamheid
Als je dan ook nog eens primair een koudemiddel met een laag GWP inzet, dan is dat een uitstekende verantwoorde keuze. Dan duiden wij hierop aandacht voor het milieu. Een strategie die volledig in lijn ligt met onze moedermaatschappij Beijer Ref. Wie deze strategie met ons deelt is de firma Munters. Het credo van dit bedrijf is niet voor niets “Your Perfect Climate”.
 
De kracht van Munters, onderdeel van Munters AB, ligt in hun specialisatie in industriële klimaatoplossingen. Munters richt zich op droogtechniek, koudetechniek en conditionering. Op maat en alles in één hand. In hun productie hebben zij een duurzame aanpak, gericht op een efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

| "De ontwerpcriteria voor deze machines hebben we besproken met Uniechemie. Groot inzetgebied, bedrijfszekerheid en een redundant systeem waren onze belangrijkste eisen. Wij zijn samen tot een oplossing gekomen, welke  aan onze wensen voldoet." | - Remko Oude Wesselink, Munters B.V.

R717 chiller
Met bovenstaande visie in acht nemend werd UNIECHEMIE gevraagd twee chillers  voor Munters samen te bouwen voor de kunststofindustrie met onderstaand eindresultaat.
“De kunst van het chillen”
In nauw overleg met Munters heeft UNIECHEMIE de chiller samengebouwd volgens de door hen opgegeven condities. Het te koelen medium is water. De installatie heeft een capaciteit van 1,2 MW en is voorzien van een Bitzer OSKA9593-K met externe frequentieregelaar. De schroefcompressor is uitgerust met 280 kW IE3 elektromotoren volgens bouwvorm IM2001 (B3/B5). Ten behoeve van de warmteterugwinning is gekozen voor een Kelvion watergekoelde condensor. Voor de gecombineerde verdamper/afscheider is gekozen voor Caloperm.
De 2e chiller is uitgevoerd met twee OSKA8591 schroefcompressoren met externe frequentieregelaars. Uiteraard is er gebruik gemaakt van een stalen frame in RAL kleur. Volledigheidshalve melden wij dat deze installaties ook PED 2014/68/EU gecertificeerd zijn!
 
Wilt u ook dezelfde ervaring beleven als Munters? Neem dan gerust contact op met het UNIECHEMIE team via 055 533 45 29. Ons projectteam adviseert u graag!
 

Met dank voor de medewerking aan dit item:
 
Geplaatst in Algemeen nieuws