Duurzaam proviand koelen

07-04-2020

DUURZAAM PROVIAND KOELEN

Een aardgasloos, volledig circulair gebouwd pand dat verwarmd en gekoeld wordt met een wko-installatie. Met een energieprestatiecoëfficiënt van nul en een BREEAM-score van ± 94 heeft het gebouw het keurmerk ‘Outstanding’ gekregen. Het gebouw is volledig remontabel en heeft een hoge koudevraag. Zelfs bij de verbindingen in het pand is er geen lijm of kit aan te pas gekomen.
Duurzaam proviand koelen, een onderdeel van de koudevraag. Het eindresultaat mag er zijn!
Koudevraag
Die koudevraag, daar gaan we even verder op in. Als onderdeel van de totale koudevraag werd voor de proviandkoeling in dit duurzame gebouw Koelweb Koeltechniek in de arm genomen. Voor koeling van levensmiddelen zijn hiervoor 2 stuks R744 watergekoelde condensing units ingezet van Green & Cool: de CO2Y 30MT en CO2Y LT75. Deze condensing units maken gebruik van het koude water uit de wko-installatie om te condenseren. De gevraagde condities? Watertemperatuur in 6°C, uit 12°C. Verdampingsomstandigheden LT: 13,37 bar, verdampingsomstandigheden MT: 28,04 bar. De LT75 heeft een COP van 2,33 en de MT30 een COP van 4,00. Een mooie innovatieve en duurzame oplossing dus, waar UNIECHEMIE 100% achter staat.
De keuze van Koelweb
Koelweb Koeltechniek is een actieve koeltechnisch partner voor de gezondheidszorg, onderwijs, horeca en instellingen. Maar Koelweb verzorgt ook maatwerk unitbouw. ‘Met een goede demografische verspreiding van onze monteurs is Koelweb snel en adequaat in service. En snelheid is wat de markt vraagt', aldus Paul de Haan, directeur van Koelweb Koeltechniek. ‘In juli 2019 heb ik gebruik gemaakt van de door UNIECHEMIE verzorgde CO2Y training (red.: welke onderdeel uitmaakt van de UNIECHEMIE Akademie). Dat was een mooie gelegenheid om dit product in werking te zien, dit maakte de keuze voor deze duurzame watergekoelde condensing unit en zijn goede specs een stuk makkelijker, zegt Paul de Haan.

| "UNIECHEMIE voorziet ons van passende oplossingen en is daarom een partner waar Koelweb Koeltechniek op terug kan vallen " | - Paul de Haan, directeur Koelweb Koeltechniek.

Het gebouw? Dat is natuurlijk van de Triodos Bank op landgoed De Reehorst in Driebergen-Rijsenburg, één van de duurzaamste banken ter wereld! (foto: website Triodos Bank)
Inbedrijfstelling
Koelweb Koeltechniek en UNIECHEMIE hebben tezamen de inbedrijfstelling van beide watergekoelde condensing units verzorgd. Het resultaat? Alweer een duurzame oplossing, een tevreden eindgebruiker en goed geconserveerde en gekoelde proviand!
Met dank voor de medewerking aan dit item:
 
Geplaatst in Producten nieuws