Een R717 (NH3) koelinstallatie van formaat

17-02-2020

EEN R717 (NH3) KOELINSTALLATIE VAN FORMAAT
- bijna 1 MW aan proceskoeling -

Heeft u onlangs op de A73 ter hoogte van Nijmegen gereden? Grote kans dat u een glimp heeft opgevangen van de 18 meter hoge betonstaal constructie op het industrieterrein Bijsterhuizen. 
Met maar liefst 3 verdiepingen en een totaal vloeroppervlakte van 17.500 m2 zal medio juni 2020 totaalleverancier van food, non-food en versproducten ‘Chefs Culinar’ haar intrek nemen in dit pand.

De juiste ingrediënten
Chefs Culinar is niet de enige die met de juiste en duurzaam verkregen ingrediënten werkt om het gewenste resultaat te halen. Ook Kälte Klima Peters GmbH gebruikt de juiste ingrediënten in koeltechniek, klimaattechniek en luchtbehandeling met als missie de gewenste processen of ruimtes van de juiste temperatuur te voorzien. Uiteraard op een duurzame, groene en energie-efficiënte manier.
R717 (NH3) koelinstallatie voor oplevering, locatie SCM Ref Oirschot
Prettige samenwerking
‘Voorjaar 2019 begon het: de start van onze zoektocht naar een koeltechnisch partner die voor ons bedrijf, Kälte Klima Peters GmbH, een gecombineerde koelinstallatie op basis van R717 (NH3) en R744 (CO2) kon realiseren (redactioneel: in opdracht van Chefs Culinar). Wij hechten veel waarde aan flexibiliteit en uiteraard aan hoge kwaliteit. Dat waren dan ook enkele voorwaarden waaraan de betreffende partner moest voldoen. In UNIECHEMIE hebben wij die partij gevonden’, aldus Christoph Peters, bedrijfsleider.

| "UNIECHEMIE betekent flexibiliteit en hoge kwaliteit" | - Christoph Peters, Kälte Klima Peters.

Het complete team van Kälte Klima Peters loopt warm voor koude
Flexibiliteit
’In een nauw samenwerkingsverband zijn wij gezamenlijk tot een ontwerp gekomen. Kälte Klima Peters heeft de toelevering van de lagedruk vloeistofafscheider (WITT), welke is samengebouwd met Alfa Laval warmtewisselaars, verzorgd. Die flexibiliteit waar Kälte Klima Peters op duidt, dat is onder andere een meerwaarde van UNIECHEMIE’, volgens Klaas Dijkslag, projectleider bij UNIECHEMIE.
De R717 (NH3) installatie bevat alleen al 187 componenten, is maar liefst 11 meter lang, 3,5 meter hoog en heeft een diepte van 2,2 meter. De R717 (NH3) koelinstallatie, bestemd voor proceskoeling, heeft een capaciteit van 920 kW.  De belangrijkste componenten:
 • WITT lagedruk vloeistofafscheider Ø 813 mm x 3.400 mm
 • 4 st. Bitzer open schroefcompressoren OSKA-7462-K met frequentieomvormer
 • 4 st. WEG IP55 elektromotoren 75 kW, IE3 (IP55 elektromotoren met geïsoleerd lagerdeksel)
 • ATLAS custom made hoog efficiënte olieafscheider met drukontlasting en olie terugvoer
 • HS-Cooler
R744 (CO2) koelinstallatie voor oplevering, locatie SCM Ref Oirschot
De R744 (CO2) installatie, bestaande uit 107 componenten, heeft een capaciteit van 147 kW. Deze koelinstallatie bestaat onder andere uit de volgende pijlers:
 • 1 st. Bitzer half hermetische zuigercompressor 4ESL-9K-40S
 • 3 st. Bitzer half hermetische zuigercompressoren 4DSL-10K-40s
 • Kelvion warmtewisselaars GWH700L
 • ESK olieafscheider 60 bar
 • Johnson Controls hogedrukpressostaten
 • Klimal vloeistofvat 90L
Beide installaties zijn voorzien van een stevig, robuust frame in RAL5013 (conform de wens van Kälte Klima Peters). Vanzelfsprekend zijn de installaties geleverd inclusief CE-markering, conform PED 2014/68/EU.
De R717 (NH3) installatie is tezamen met de R744 (CO2) installatie medio november via speciaal transport bij de eindgebruiker, Chefs Culinar, afgeleverd.
Wilt u de samenwerking met UNIECHEMIE ook eens ervaren? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op via 055 533 45 29 of via sales@uniechemie.nl. Onze specialisten helpen u graag!

Met dank voor de medewerking aan dit item: 
 
 
 
Geplaatst in Algemeen nieuws