Geel, rijp en goed op smaak

22-05-2019

 

GEEL, RIJP EN GOED OP SMAAK

Het zal geen verrassing zijn. We hebben het hier over de fruitsoort “bananen”. Bananen vereisen een zorgvuldig rijpingsproces. Hier komen uiteraard duurzame rijpsystemen aan te pas om tot een mooi resultaat te komen. Door inzet van deze milieuvriendelijke systemen zorgt Cooling Service Holland B.V. ervoor dat de bananen vers, op kleur en goed op smaak zijn.

Die duurzame oplossingen, daar gaan we even verder op in. Immers is de groenetechnologie steeds meer in opkomst! UNIECHEMIE draagt haar steentje bij aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten. Hiermee zorgt UNIECHEMIE voor een lagere wereldwijde klimaatimpact. Deze factor delen wij met onze gewaardeerde relatie Cooling Service Holland B.V. Deze specialist in koel- en vriestechniek heeft haar naam waargemaakt als constructeur van o.a. (bananen)rijpkamers die ook geschikt zijn voor ander tropisch fruit, zoals mango, avocado etc. Zowel nationaal als internationaal wordt dit door middel van de TopTec© ripening technology1) gerealiseerd. Daarbij komt dat Cooling Service Holland B.V. gecombineerde installaties kan leveren tot maar liefst 24 megawatt!
Goed voorbereid op de toekomst
“Zo groen en energetisch mogelijk, dat is de inzet van Cooling Service Holland”, aldus Martijn Weststrate. “Nieuwe installaties worden, waar mogelijk, zoveel mogelijk voorzien van natuurlijke koudemiddelen zoals R290, R744 of R717”. Een partij als UNIECHEMIE is hierin de oplossing, voor zowel custom made installaties als het koudemiddel. Beide partijen zijn hiermee goed voorbereid op de toekomst.

| "Een partij als UNIECHEMIE is met haar kennis en kunde voor ons de oplossing voor zowel custom made installaties als “natuurlijke” koudemiddelen" | - Martijn Weststrate, Cooling Service Holland.

UC 717 (ECO) GREENLINE
UNIECHEMIE beschikt over een speciale R717 (NH3) serie gestandaardiseerde compressor units. Deze succesvolle serie, bestaande uit een GREENLINE en een ECO GREENLINE, is een uitgekiend ontwerp- en engineeringsconcept welke UNIECHEMIE aanbiedt tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Kijkt u maar eens op http://www.uniechemie.nl/unitbouw_overzicht

Op kleur, rijp en goed op smaak
November 2018, de maand waarin de door UNIECHEMIE samengebouwde R717 (NH3) installatie is geleverd aan Cooling Service Holland. Inmiddels is de installatie in vol ornaat bij haar eindgebruiker geïnstalleerd. De installatie maakt onderdeel uit van een optimalisatie in de gehele keten, waardoor de rijpcapaciteit met 40% kon worden verhoogd. Dat betekent ruim 1.000.000 dozen bananen op jaarbasis!

De installatie is voorzien van 3 Bitzer zuigercompressoren type W6HA-K (1) en W6GA-K (2), uitgerust met 30 kW IE3 elektromotoren. E.e.a. volgens bouwvorm IM2001 (B3/B5). Het persgedeelte is voorzien van een Bitzer olieafscheider, Danfoss terugslagkleppen en persafsluiter. De aansluitdoos van de magneetspoel in het olieretourgedeelte is voorzien van een LED, zodat men eenvoudig kan zien of de magneetspoel bekrachtigd wordt. Uiteraard is er gebruik gemaakt van een stevig profiel stalen frame in RAL kleur.
“Rijp en goed op smaak, figuurlijk van toepassing op UNIECHEMIE en Cooling Service Holland”
UNIECHEMIE dankt Cooling Service Holland voor het vertrouwen. Beide makkelijk benaderbare partijen hebben dankzij de professioneel verlopen samenwerking ervoor gezorgd dat de kwaliteit van het bananen rijpingsproces en de continuïteit van de processen is gewaarborgd.

Wilt u ook dezelfde ervaring beleven als Cooling Service Holland? Neem gerust contact op met het UNIECHEMIE team via 055 533 45 29. Ons projectteam adviseert u graag!

Met dank voor de medewerking aan dit item:1) TopTec© ripening technology only by: Cooling Service Holland B.V.

Geplaatst in Producten nieuws