Krijgt u al trek?

29-10-2019

 

“COOLE” R449A INSTALLATIE

Een overheerlijke sandwich, wie geniet daar niet van? Maar die overheerlijke sandwich, die moet natuurlijk wel voldoen aan de vereiste normen voor voedingsmiddelen. Als koeltechniekers hebben wij echter ook te maken met de richtlijn drukapparatuur, zijnde PED 2014/68/EU.
Krijgt u al trek? Wij wel!
Natuurlijk zijn er nog veel meer richtlijnen en regelingen waar een koelinstallatie aan moet voldoen of onderdeel vanuit maakt. Denk alleen al eens aan veiligheidseisen, inrichtingen, Arbo en de nodige producteisen, zoals de eerdergenoemde PED 2014/68/EU.
 
Voor iedere toepassing een oplossing
De branche koeltechniek is continu in ontwikkeling en dit zorgt ervoor dat wij ons doorlopend bezighouden met innovativiteit. Het maakt dat wij, als branche, inventief zijn en kwalitatief hoogwaardige oplossingen ontwikkelen die aan de laatste wet- en regelgeving voldoen.

Uiteindelijk willen wij onze klanten kunnen voorzien van een passend advies met bijbehorende oplossing. Lassche & Keizer is bijvoorbeeld een kritische klant van UNIECHEMIE en bedient onder andere de industrie, brouwerijen, horeca en retail. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 60 jaar en heeft heel wat ontwikkelingen meegemaakt. En lopen voorop als het gaat om het inzetten van het ‘internet of things’ en ‘big data’ op het gebied van koudetechniek, airconditioning en klimaatbeheersing. Waarbij het ultieme doel is dat klanten kunnen vertrouwen op de door ons gezamenlijk geleverde oplossingen.

| "In onderling overleg brengt UNIECHEMIE een passend advies en daarmee een op maat opgestelde aanbieding uit op basis van de door de klant opgegeven condities en wensen. Daarbij verdiepen wij ons in mogelijke complexe koeltechnische vraagstukken en bieden hierop de meest optimale lange termijn oplossing" | - Jeroen Martens, project engineer bij UNIECHEMIE

R449A koelinstallatie
In maart 2019 mocht UNIECHEMIE een “coole” installatie leveren aan Lassche & Keizer op basis van het koudemiddel R449A. De sandwich verraadt het al enigszins, de koelinstallatie is in gebruik genomen bij de eindgebruiker; een horeca gelegenheid op de Hoge Veluwe.
De compressorset is opgebouwd uit 4 Bitzer semigesloten zuiger compressoren, 2 x 4EES-4Y-40S,
1 x 4BES-9Y-40S en 1 x 4DES-5Y-40S. Aansturing van deze set vindt plaats vanuit een plaatstalen schakelpaneel middels Dixell regelaars en benodigde motorbeveiligingen voor de compressoren.   De aansturing verloopt via 2 stuks Dixell (XC1015D) compressorrack regelaars en een Dixell slave module (XEV02D). Warmte wordt direct gebruikt voor warmteterugwinning in samenwerking met een bronwater warmtepomp.
 
De compressorrack XC1015D regelaars regelen in totaal 3 zuigdrukcircuits en 1 persdrukcircuit.
De Dixell slave module (XEV02D) zet een 0-10 V signaal om naar ‘pulse with modulation’ om de 2 stuks capaciteitskleppen van de 4EES-4Y-40S compressor modulerend aan te sturen.
Uiteraard voldoet de koelinstallatie aan, hoe kan het ook anders, de PED 2014/68/EU.
 
Wilt u de samenwerking met UNIECHEMIE ook eens ervaren? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Onze specialisten helpen u graag!
Met dank voor de medewerking aan dit item:Ps. Heeft u onze brochure “Klaar voor de toekomst – chillers, compressor en condensing units” al gezien?
 
 
Geplaatst in Producten nieuws