Lekdetectie: een wettelijke noodzaak

17-07-2019

LEKDETECTIE: EEN WETTELIJKE NOODZAAK

Is het u wel eens overkomen, het verlies van (kostbaar) koudemiddel door lekkage? Mét het risico dat bij volledig koudemiddelverlies uw installatie droogdraait met alle financiële gevolgen vandien? Dan hebben we het nog niet eens over de mogelijke gevolgen hiervan voor u en uw collega’s door het ontstane zuurstoftekort of brandgevaar in de betreffende ruimte. Daar moet u toch niet aan denken...

Een nieuwe serie gasdetectoren

“Voorkomen is beter dan genezen”, zegt men wel eens. Dat voorkomen kan door middel van de nauwkeurige MGS-400 serie lekdetectie producten van Bacharach. Deze nieuwe lijn gasdetectoren is er voor talrijke koudemiddelen, waaronder HFK’s, HFO’s, HCFK’s, CO2 en NH3. Het maakt het naleven van de veiligheidsvoorschriften voor ruimtes met een mechanische uitrusting en koeling eenvoudig en gemakkelijk.

Wettelijke eisen

De BRL100 stelt eisen aan de keuring, kalibratie en registratie van meetinstrumenten. Lekdetectie dient, volgens deze wetgeving, namelijk over een minimale gevoeligheid van 5 ppm te beschikken. Ook dient ieder meetinstrument te worden voorzien van een unieke identificatie welke vermeld moet worden bij de registratie van uitgevoerde keuringen. Het is dus noodzaak dat uw meetinstrumenten voldoen aan deze wetgeving. De MGS-400 serie detectoren voldoet aan de vereiste minimale gevoeligheid en unieke identificatie.

De voordelen

 • Eenvoudig zelf te kalibreren met de mobiele app
 • Voldoet aan de veiligheidsnormen ASHRAE 15/EN378
 • Ondersteuning en bediening via een mobiele app (IOS & Android – Bluetooth)
 • Integratie met lokaal BMS/BAS via Modbus RTU
 • Snelle en eenvoudige inbedrijfstelling
 • Voorgekalibreerde sensoren, waarbij geen kalibratiegas nodig is
 • Vermindert valse alarmen en optimaliseert de nauwkeurigheid bij koeltoepassingen
 • Geschikt voor gebruik in (koel)ruimtes en vriezers tot -40°C
 • 3 Relais beschikbaar voor alarmsignalen en storingsmeldingen
 • Meerdere kabelingangen en aansluitingen
 • Optionele externe sensor

Met de MGS-400 serie beschikt u over een nauwkeurige meting. Dit is van groot belang, zeker in het geval van A2(L) en A3 koudemiddelen. Bij een lekkage wordt er direct een alarmsignaal afgegeven, waarbij de installatie automatisch wordt uitgeschakeld en de afsluiters worden dichtgezet. Natuurlijk vindt er een doorsignalering plaats naar de door u nader te bepalen medewerkers. De plug & play sensoren kunnen worden gekoppeld aan uw gebouwbeheersysteem. Kortom, de MGS-400 serie is een zeer complete, veilige en onderhoudsvriendelijke lijn welke uiteraard verkrijgbaar is bij UNIECHEMIE.

Wilt u meer weten? U treft gedetailleerde informatie aan via onderstaande buttons.
           
Liever persoonlijk contact? Ons verkoopteam helpt u graag verder! U kunt hen bereiken via 055 533 4529 of via sales@uniechemie.nl
Geplaatst in Producten nieuws