Meer dan 20% van de koudemiddelen is illegaal. Hoe betrouwbaar wilt u het hebben?

28-02-2019

Meer dan 20% van de koudemiddelen is illegaal. Hoe betrouwbaar wilt u het hebben?

Herinnert u zich deze nog? Niet? Dan frissen wij uw geheugen even op…
In oktober 2018 heeft UNIECHEMIE een waarschuwing geplaatst op haar website met betrekking tot illegale handel in koudemiddel. Ook hebben wij in het betreffende item geadviseerd hoe de markt de illegale praktijken tegen kan gaan en hebben wij kenbaar gemaakt alleen koudemiddel te betrekken via “betrouwbare” gecertificeerde koudemiddel partners. Wij hoeven u natuurlijk niet meer te vertellen dat UNIECHEMIE zo’n betrouwbare gecertificeerde koudemiddel partner is. 100%!

Meer dan 20% van de koudemiddelen is illegaal

En dat percentage neemt nog steeds toe. Er begeven zich al enige tijd leveranciers op de Europese markt die claimen dat zij legaal koudemiddel verkopen. “Het is Europees koudemiddel” wordt er al snel gezegd.

Wat is Europees koudemiddel?

Europees koudemiddel is een slechte definitie. Komt het uit Europa of is het in Europa ingevoerd? De vraag is eerder: is het legaal koudemiddel? Alle import van de buiten Europa geproduceerde koudemiddelen is onderhevig aan de F-gassenverordening en de verordening voor ozonlaag afbrekende stoffen. Leveranciers die daarin handelen hebben quotum nodig dat wordt toegekend door de bevoegde instantie in de EU. Zogenaamd Europees koudemiddel kan dus best uit een land in Europa komen, maar is niet noodzakelijkerwijs legaal.

Hoe herken ik illegaal aangeboden koudemiddel?

Illegaal koudemiddel vindt vaak zijn oorsprong in landen aan de rand van de EU zoals Griekenland, Turkije en Polen. Maar ook in de Nederlandse havens wordt illegaal koudemiddel aangetroffen. Het wordt doorgaans verkocht via niet gebruikelijke kanalen en tegen niet gebruikelijke prijzen. Vindt u de prijs “te mooi om waar te zijn?” Wees dan op uw hoede.

100% legaal en betrouwbaar kopen, met certificaat?

UNIECHEMIE verzorgt snelle leveringen, zuiver, legaal en veilig. Om het bovenstaande extra kracht bij te zetten en u als klant net dat stapje extra zekerheid te geven, bieden wij u de mogelijkheid een certificaat op te vragen waarin UNIECHEMIE verklaart dat de geleverde koudemiddelen verkregen zijn onder geldig F-gassenverordening quotaregeling. Hoe “legaal” wilt u het hebben? Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons verkoop team via telefoonnummer 055 533 45 29 of mail ons door gebruik te maken van deze button:

Mail UNIECHMIE
 
Geplaatst in Algemeen nieuws