MINDER ROOKONTWIKKELING X BRANDVERTRAGEND = KKplus ISOLATIEMATERIAAL

17-04-2019

 

MINDER ROOKONTWIKKELING X BRANDVERTRAGEND = KKplus ISOLATIEMATERIAAL

Minder rookontwikkeling, oftewel rookreductie, minder schadelijke gassen, dat zijn de pluspunten van de Kaiflex KKplus isolatiemateriaal.

Veiligheid voorop
U moet er toch niet aan denken; een brand. Rook is een groter gevaar dan vlammen of hitte, het maakt vluchtwegen niet goed zichtbaar en kan zorgen voor levensgevaarlijke vergiftigingen. Om de veiligheid optimaal te kunnen waarborgen dient er bij het gebouwontwerp reeds rekening te worden gehouden met het reduceren, maar beter nog vermijden, van rook. Een belangrijk proces dat niet onderschat moet worden.
Hoe kunt u de risico’s van rookproductie minimaliseren?
Hier komt het Kaiflex KKplus isolatiemateriaal om de hoek kijken. De KKplus s1 en s2 serie produceren minimale rook. Vluchtwegen zijn door gebruik van dit isolatiemateriaal beter zichtbaar, waardoor de evacuatietijd geminimaliseerd kan worden. Wist u overigens dat de KKplus s1 (geen rookontwikkeling) en KKplus s2 (geringe rookontwikkeling) voldoen aan de hoogste Europese eisen op het gebied van rookontwikkeling?

Wilt u bewijs?
Wij tonen u graag het bewijs van rookreductie bij de KKplus serie middels onderstaand filmpje.
Zo is het KKplus s1 plaatmateriaal gemaakt van een flexibel elastomeer schuim. Door zijn bekleding met een INCERCAM deklaag werkt dit brandwerend. Het oppervlak van dit materiaal expandeert en sluit de isolatielaag brandtechnisch af. En dat is standaard inbegrepen!

Een compleet pakket
Natuurlijk zijn de Kaiflex producten verkrijgbaar bij UNIECHEMIE. Alle benodigde isolatiematerialen, inclusief de leidingdragers én de lijmen. TIP: bij stalen leidingdiameters tot 133 mm en 42 mm koper heeft u geen aanvullende brandmatten nodig bij de doorvoeren van de KKplus s1 door massieve bouwdelen. Handig om te weten, toch?

Leren isoleren
Dat kan gewoon bij UNIECHEMIE. Binnen onze UNIECHEMIE Akademie is een training isoleren opgenomen. Uiteraard op basis van onze Kaiflex producten. De training omvat een kort theorie- en een ruim praktijkdeel. Voor deze en onze andere trainingen verwijzen wij u graag naar onze website alwaar u een exemplaar van de Akademie brochure kunt downloaden.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie omtrent de KKplus serie van Kaiflex? Of wilt u liever een sample in handen? Ons team helpt u graag verder via sales@uniechemie.nl of via 055 – 533 45 29.
 
Geplaatst in Producten nieuws