Nieuw distributiecentrum en assemblagehal voor Beijer Ref

14-02-2017

Beijer Ref  Benelux logistics centreIn opdracht van Beijer Ref is door HVBM Vastgoed op bedrijventerrein Westfields in Oirschot een pand ontwikkeld waarin het Beijer Ref Support Center gevestigd zal worden.

Beijer Ref Support Center
Vanuit dit nieuw te bouwen Support Center zal Beijer Ref alle logistieke en overige backoffice activiteiten aanbieden aan de lokaal opererende dochterbedrijven. Beijer Ref wenst een hogere efficiency te behalen door deze activiteiten te bundelen. “Optimalisatie in de keten” is de drijfveer achter dit project. Samenwerking is daarom een must voor een succesvolle toekomst. Hiervoor worden twee nieuwe BV’s opgericht: Beijer Ref Support BV en SCM Ref BV.

Alle tot de Beijer Ref groep behorende bedrijven in de Benelux, en zelfs daarbuiten, kunnen hier diensten inkopen. In Nederland zijn dit Coolmark BV, ECR-Nederland BV en Uniechemie BV; in België is dat ECR-Belgium BVBA. Maar ook Beijer Ref Deutschland GmbH kan van de logistieke diensten van Beijer Support BV of van de assemblage activiteiten van SCM Ref BV gebruik gaan maken.

Marktbenadering
Op de Nederlandse markt zullen de hierboven genoemde bedrijven zelfstandig opereren met hun eigen concurrerende productenpakket en persoonlijke klantbenadering. Door het afstoten van backoffice activiteiten kan de focus nog meer op klantondersteuning en verkoop komen te liggen.

Het ontwerpen en aanbieden van samenbouw-units zal ongewijzigd worden voortgezet voor zowel de commerciële als de industriële markt. De unieke eigenschappen en identiteit van elk bedrijf afzonderlijk blijven zo behouden. Nieuw is dat Beijer Ref met SCM Ref BV nu ook mogelijkheden heeft om de OEM markt te beleveren.

Build to suit
Met de grondlocatie op Westfields al in optie, zijn namens Beijer Ref enkele partijen benaderd.
HVBM Vastgoed bleek uiteindelijk de beste partner te zijn voor deze mooie “build to suit” opdracht.

Van den Pauwert Architecten heeft een inspirerend ontwerp van de voorzijde van het pand gerealiseerd. Het kantoorgedeelte van drie lagen bevat o.a. een showroom en opleidingsruimte. Het pand zal bijna 8.000 m2 logistieke ruimte bevatten, ca. 2.000 m2 assemblage- en 2.500 m2 kantoorruimte.  Het pand wordt geheel op maat ontwikkeld en eind 2017 opgeleverd. Het wordt gerealiseerd op een zeer goed bereikbare locatie tussen Eindhoven Airport en de A58 nabij de aansluiting met de A2/A50.

Het grote multifunctionele magazijn wordt ingericht met 10 meter hoge stellingen en grotendeels geautomatiseerd door een AutoStore® installatie. Daarnaast komt er een goed geoutilleerde werkplaats met kraanbanen voor assemblage en worden de voorbereidingen gemaakt voor een testruimte waarin het mogelijk is om met een zeer hoge luchtvochtigheid en over een groot temperatuur traject units te testen.

Het totale pand zal geconditioneerd gaan worden door de TripleAqua. Een unieke warmtepomp welke binnen de Beijer Ref organisatie is ontwikkeld.

Beijer Ref plans Benelux logistics centre

Geplaatst in Algemeen nieuws