Persbericht genomineerden JTIP 2015

01-09-2015

Persbericht:  28-08-2015
Hoogwaardige innovaties genomineerd voor Jan Terlouw Innovatieprijs (kiEMT)

De genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs zijn bekend. Uit meer dan twintig inzendingen heeft de vakjury vier innovaties geselecteerd. Het gaat om innovaties van:
•    IF Technology met de Smart Polder
•    Triple Aqua met de TripleAqua
•    Finex Timber Solutions met Finti – Europees alternatief voor hardhout
•    CTST - met de Hybrid Centrifuge

Het bijzondere aan de Jan Terlouw Innovatieprijs is dat het hierbij gaat om innovaties die recentelijk op de markt zijn verschenen. Dus niet zomaar een innovatief idee of concept.

De vier genomineerden zijn er nog niet!
Voordat 1 van de 4 genomineerden zich als winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs kan presenteren is er nog één horde te nemen. Ten overstaande van de vakjury moeten de genomineerden een korte pitch geven over hun innovatie, een pittige Q & A sessie ondergaan en zichzelf en hun innovatie door middel van een film presenteren aan het publiek.

De winnaar van de hoofdprijs wordt bekendgemaakt tijdens het GreenTech Congres op maandag 5 oktober 2015. Daar wordt, na stemming door de aanwezigen, ook de publieksprijs overhandigd. De vakjury is onder de indruk van zowel de hoge kwaliteit als de innovativiteit van de inzendingen.

De prijs is een initiatief van Stichting kiEMT en wordt voor de vijfde maal uitgereikt. Met de Jan Terlouw Innovatieprijs wil kiEMT innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame Energie- en Milieutechnologie & Biobased economy in Oost-Nederland extra ondersteunen. De hoofdprijs bestaat uit een cheque van € 10.000 in combinatie met PR & Marketingactiviteiten én vijf dagen advies voor verdere commercialisering van de winnende innovatie en de GreenKey – een huisvestingsvoucher van IPKW/Greenhouse. Daarnaast is er nog een publieksprijs van € 1.000.

Selectieprocedure
De vakjury selecteerde in de afgelopen weken de vier meest aansprekende innovaties aan de hand van verschillende criteria en voorwaarden. Zo moet het gaan om een letterlijk tastbare innovatie op het gebied van Energie- en Milieutechnologie & Biobased Economy die in de regio Oost-Nederland is bedacht en daar ook wordt geïmplementeerd. De economische impact van de innovatie staat bij de verkiezing centraal. De innovatie is recent op de markt geïntroduceerd en moet (op termijn) arbeidsplaatsen creëren.

Over kiEMT
kiEMT (kennis en innovatie in Energie- en MilieuTechnologie) is een innovatienetwerk van EMT-gerelateerde ondernemingen, overheden, onderzoekers en onderwijsinstellingen in Oost-Nederland. Doel is via nauwe samenwerking en kennisuitwisseling innovaties daadwerkelijk te realiseren en een fundamentele basis voor (nieuwe) economische bedrijvigheid en realisatie van energie- en klimaatdoelstellingen te leggen. Stichting kiEMT bestaat uit circa 230 participanten en deelnemers en omvat een netwerk van inmiddels meer dan 1.200 bedrijven. kiEMT heeft sinds haar bestaan (2005) inmiddels 70 nieuwe bedrijven ondersteund bij de start, waarvan er nu 60 floreren. In totaal heeft dat reeds 700 arbeidsplaatsen opgeleverd (fte) en dit aantal groeit gestaag door. Sinds 2013 werkt kiEMT nauw samen met provincies Gelderland en Overijssel en haar >230 participerende bedrijven om een regionaal innovatie ecosysteem te smeden met innovatie, valorisatie en energietransitie in GreenTech (cleantech & biobased).Geplaatst in Algemeen nieuws