Primeur: UNIECHEMIE lanceert range warmtepompen

02-04-2020

PRIMEUR:
UNIECHEMIE LANCEERT RANGE WARMTEPOMPEN

Het is hoog tijd voor de onthulling, vindt u ook niet? UNIECHEMIE lanceert met ingang van 15 april 2020 maar liefst 3 complete ranges warmtepompen voor de utiliteit. Hoe compleet wilt u het hebben?
 
Een complete range warmtepompen op basis van de koudemiddelen R410A, R32 en R290
UNIECHEMIE en klimaattechniek
UNIECHEMIE is naast de koeltechnische markt ook een volwaardig partner in klimaattechniek. Deze mooie hoog-efficiënte productlijn sluit naadloos aan op onze expertise. Immers ligt aan een warmtepomp het koeltechnisch principe ten grondslag. Een perfecte combi, waarbij UNIECHEMIE ook nog eens ondersteuning bij inbedrijfstelling kan bieden. Desgewenst kunt u ook nog deelnemen aan een producttraining voor deze nieuwe range. Kortom, UNIECHEMIE adviseert en ondersteunt u ook in klimaattechniek, van A tot Z!

MAXA warmtepompen
Wij geven u alvast een kijkje in onze warmtepompen range. Zo is bijvoorbeeld de R410A range van MAXA Eurovent gecertificeerd, dat betekent dat deze range aan strenge capaciteitscontroles zijn onderworpen. De certificering geeft een garantie dat de producten voldoen aan de Europese prestatie- en geluidsnormen.

Voor de warmtepompen en de HWA1-A chiller range geldt dat deze een V.415 besturing met display-interface hebben. Dit maakt snelle service en onderhoud mogelijk met parameter en firmware updates vanaf een USB-aansluiting. Voor units uitgerust met de V.415 besturing geldt dat voor een ieder de bediening gelijk is.

De MAXA warmtepomp range is uitbreidbaar met een ruim aanbod accessoires. Een compleet aanbod dus!
MAX(A)imaal rendement
SEER en SCOP zijn de belangrijkste parameters om de energie-efficiëntie van deze apparatuur aan te geven. SEER betreft het rendement voor koeling en SCOP voor verwarming. Hoe hoger deze waarden zijn, hoe hoger de energie-efficiëntie en hoe lager het energieverbruik. SEER en SCOP definiëren de energieklasse, waarvan het maximum wordt weergegeven door A+++. De minimumwaarden van SEER en SCOP moeten respectievelijk 8,5 en 5,1 zijn. De warmtepompen van MAXA zijn ondergebracht in een hoger segment dan het marktgemiddelde. Een echte meerwaarde dus!

MAXA R410A warmtepompen
De MAXA R410A range bestaat uit een zestal warmtepompen welke wij in onderstaand overzicht voor u uiteen hebben gezet. Deze range is geschikt voor commerciële en industriële toepassingen. Ieder type warmtepomp is verkrijgbaar in verschillende versies. Welke versies dat zijn, dat introduceren wij op 15 april 2020 via onze website.
Lucht / water inverter chillers en warmtepompen met axiale ventilatoren - R410A – hoog efficiënt
Inverter chillers en warmtepompen met dubbel koudemiddelcircuit – R410A – hoog efficiënt
Luchtgekoelde water chillers  – R410A – industriële lijn / hydronic
Luchtgekoelde omkeerbare warmtepompen  – R410A – industriële lijn / hydronic
Luchtgekoelde chillers met axiale ventilatoren – R410A – industriële lijn / hydronic
R410A als koudemiddel
Weliswaar wordt de productie van synthetische koudemiddelen stapsgewijs afgebouwd. In 2030 mag er slechts 20% van de huidige geproduceerde synthetische koudemiddelen op de markt worden gebracht. Echter geldt voor koudemiddelen als R410A, R134a, R407C en R407F geen gebruiksverbod. Installaties met deze koudemiddelen mogen na 2030 nog gewoon bijgevuld worden.

MAXA R32 warmtepompen
De MAXA R32 (A2L) range* bestaat uit onderstaande types en is geschikt voor zowel commerciële als industriële toepassingen. Met een GWP van 675 en een energieklasse van respectievelijk A++ en A+++ zijn deze warmtepompen een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Daarnaast zijn deze warmtepompen verkrijgbaar in een geruisarme en zeer geruisarme uitvoering.
Omkeerbare koelmachines en warmtepompen - R32
Omkeerbare koelmachines en warmtepompen - R32
* de R32 range gaat medio juni 2020 in productie bij MAXA. De genoemde data zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen.
AERRE R290 (propaan) warmtepompen
De luchtgekoelde range warmtepompen van AERRE (Tecnofreddo) zijn allen gebaseerd op basis van het koudemiddel R290 (propaan). Deze lijn warmtepompen maakt onderdeel uit van de ECO3 serie waar onze R290 (propaan) chillers ook onderdeel vanuit maken. Dezelfde vertrouwde kwaliteit, flexibiliteit en maatwerk mogelijkheden. Dit, in combinatie met het natuurlijke koudemiddel R290, maakt het een duurzame en milieuvriendelijke keuze.
Luchtgekoelde warmtepomp – R290 (propaan)
 
Wegwijs in warmtepompen
Vanwege de energietransitie spelen warmtepompen de komende jaren een belangrijke rol. Warmtepompen vergen een bepaalde mate van kennis en vaardigheid (van monteurs). Het is immers meer dan een ‘plug & play’ installatie. Kortom, kennis = tijd. En tijd is heden ten dage kostbaar. Daarom hebben wij speciaal voor u een whitepaper geschreven waarin wij het principe van een warmtepomp, de ins en outs, de regelgeving en nog veel meer waardevolle informatie hebben vermeld. Heeft u interesse in deze whitepaper? UNIECHEMIE stelt u deze vrijblijvend ter beschikking!
Ondersteuning
Als rasechte koel- of klimaatspecialisten wilt u uw installatie graag goed en betrouwbaar inbedrijf gesteld hebben. De installaties worden steeds complexer door nieuwe technologieën, de tijdsdruk wordt hoger en de beschikbare mankracht steeds beperkter. Wilt u vóór of tijdens de inbedrijfstelling niet tegen onvoorziene koeltechnische omstandigheden aanlopen? Dan kan UNIECHEMIE u daarbij assisteren.

Met ingang van 1 december 2019 biedt UNIECHEMIE u namelijk een extra service mogelijkheid. Zo bieden wij ondersteuning door een specialist bij het inbedrijfstellen van onze:
  • Compressor en condensing units
  • CO2 booster units
  • R290 chillers / warmtepompen
  • R717 chillers
  • MAXA warmtepompen
Desgewenst biedt UNIECHEMIE ook ondersteuning bij storingen en verzorgen wij tussentijdse inspecties. Hierdoor kunt u kostbare tijd besparen en rekenen op specialistische hulp.

Lancering
De lancering van onze range warmtepompen vindt plaats op 15 april 2020. Nog 13 dagen en dan stellen wij gedetailleerde informatie omtrent onze range warmtepompen beschikbaar via onze website. Maar u kunt natuurlijk ook gebruik maken van onderstaande button voor het maken van een (telefonische) afspraak. Wij zijn er klaar voor!
 
Geplaatst in Producten nieuws