Prominent aanwezig op het congres ‘Koudemiddelen, the next step’

17-05-2017

 
Uniechemie is sponsor van het congres ‘Koudemiddelen, the next step’ dat plaatsvindt op 13 juni bij Aeres Tech in Ede. Op het congres krijgen bezoekers een overzicht van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van koudemiddelen. De gevolgen van de uitfasering en quotaregeling voor HFK’s worden nu echt merkbaar in de markt. Wilt u weten hoe u op de nieuwe marktsituatie kunt inspelen? Kom dan op 13 juni naar het congres in Ede.

De recente (prijs)ontwikkelingen in de markt zijn niet de enige reden om naar het congres te komen. Ook voor bedrijven die al op deze ontwikkeling hebben geanticipeerd heeft het congres veel te bieden, zoals een inkijk in het koelbeleid van retailmarktleider Albert Heijn, een live-interview over het koelhuis van de Staay Groep in Dronten (het grootste CO2-koelproject ter wereld), en een update van de veiligheidsrichtlijnen voor propaaninstallaties.
 
Kijk voor meer informatie en lezingen op de Website van het Congres.
 
Workshop Uniechemie - Overstap naar laag GWP-koudemiddel: overzicht en tips
Spreker: Chris van der Lande.
Als u nieuwe koelinstallaties ontwerpt raadt Uniechemie koudemiddelen met een lage GWP-waarde aan. Voor bestaande installaties is het een overweging om een hoog GWP-koudemiddel te vervangen (retrofit) door laag GWP koudemiddel. Voor u als installateur biedt deze sessie inzicht en tips hoe je samen met de klant of eindgebruiker een plan kunt opstellen.
 
Overige workshops
1. Wat weet u over koolwaterstoffen?
Spreker: Roelof Robbertsen, accountmanager en trainer bij Opleidingscentrum GO
Wat weet u over koolwaterstoffen? Voor welke toepassingen worden ze gebruikt in de praktijk? Na deze inspirerende sessie bent u volledig op de hoogte van de laatste trends op het gebied van koolwaterstoffen.
 
2. Geen HFK, maar wat wel?
De afbouw van HFK’s maakt de overstap op koudemiddelen met een lage GWP-waarde een logische keuze. Er zijn tal van alternatieven beschikbaar, maar welk koudemiddel is het meest geschikt voor de verschillende toepassingen?
 
3. Natuurlijk anders keuren?
Spreker: Reind-Jan Westerveld, inspecteur/adviseur bij Energie Consult Holland
Deze presentatie laat zien dat in de praktijk geen grote verschillen bestaan tussen het keuren van koude-installaties met natuurlijke koudemiddelen en installaties met synthetische koudemiddelen.
 
Start en rondleiding
Komt u om 14.00 uur, dan kunt u meelopen in een rondleiding door het opleidingscentrum. Het is ook mogelijk om tussen 15.00 en 15.30 te arriveren. Om 15.30 begint het plenaire programma, met een welkomstwoord van Jenny van de Bovenkamp, directeur van Aeres Tech. Daarna zal dagvoorzitter Claudia Reiner de microfoon overnemen en u door de middag en avond leiden. Om 18.20 wordt een maaltijd geserveerd.
Aanmelden voor congres
Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook contact opnemen met Uniechemie.
T: 055 533 4529
E: sales@uniechemie.nl

Met vriendelijke groet,

Het UNIECHEMIE team
Geplaatst in Algemeen nieuws