R1234yf chiller, een verantwoorde keuze

23-09-2019

UNIECHEMIE geeft “gas” met natuurlijke en laag GWP koudemiddelen. Weliswaar een woordspeling gebaseerd op laag GWP koudemiddelen, maar wel één die ons op het lijf geschreven is.

Een mooi voorbeeld is het HFO koudemiddel R1234yf (Opteon™ XL10 – A2L), de gevalideerde vervanger van R134a (GWP 1.430 – A1). De eigenschappen van R1234yf zijn u wellicht al bekend: GWP 4, geen temperatuur glide, niet toxisch, mild vlambaar, mengbaar met POE smeermiddelen en niet te vergeten; geen aantasting van de ozonlaag.

Energie efficiëntie en milieuvriendelijk zijn belangrijke factoren die meespelen, zo ook voor AERRE. Daarnaast speelt flexibiliteit, betrouwbaarheid en hoge kwaliteitseisen een zeer belangrijke rol. AERRE biedt ook nog eens de mogelijkheid om producten aan te passen met een breed scala aan accessoires. Hierdoor kan aan alle soorten behoeften van de markt worden voldaan.

Met het bovenstaande in ogenschouw heeft AERRE een luchtgekoelde vloeistof chiller ontwikkeld waarin het koudemiddel R1234yf wordt toegepast. De voordelen van dit koudemiddel hebben wij hierboven al uiteen gezet.

De chiller is ontworpen naar de specifieke behoeften en zorgt voor directe koeling van meerdere (koude en verwerkings-)ruimtes. De koelcapaciteit is 655 kW voor een glycoloplossing bij een temperatuur van -5°C. Daarnaast bestaat het systeem uit 2 afzonderlijke koudemiddelcircuits, zodat ook bij eventuele storingen wordt gekoeld. Het systeem uit deze case bevat 2 schroefcompressoren (1 x inverter met modulatie range 30/60 Hz, 1 x op netwerk) en 2 verdampingspompen (1 x operationeel, 1 x standby). Het complete systeem wordt aangestuurd door software ontwikkeld voor aansturing van de PLC en door een MODBUS communicatie protocol.

Wederom heeft AERRE een nieuwe oplossing gerealiseerd die de grote betrouwbaarheid en kwaliteit van zijn producten kan integreren met innovatief gebruik van koudemiddelen met een laag GWP.

Naast de succesvolle range R290 (propaan) chillers is de R1234yf een prachtige schone aanvulling op het aanbod luchtgekoelde chillers binnen UNIECHEMIE. Wilt u graag meer weten over dit kwaliteitsproduct? Neem dan contact op met ons projectteam via 055 – 533 45 29, zij helpen u graag!

Geplaatst in Producten nieuws