Ruimtekoeling met R290 insteekunits, goed geregeld!

07-05-2021

R290 (PROPAAN) INSTEEKUNITS VOOR RUIMTEKOELING

De land- en tuinbouwsector vervult een belangrijke maatschappelijke en economische rol, waarbij ook nog eens hoge eisen worden gesteld aan de opslag en koeling van producten. Om het vershouden te waarborgen dient te worden gelet op temperatuur, luchtsnelheid, circulatievoud en luchtvochtigheid. Deze factoren hebben invloed op uitdroging en gewichtsverlies. Dat kun je maar beter goed geregeld hebben! Hoe Tolsma-Grisnich de ruimtekoeling perfect heeft ingeregeld bij één van haar gewaardeerde relaties in de AGF-industrie, dat leest u even verderop.
conditioneren van aardappelen, goed geregeld!
Intelligente en innovatieve oplossingen voor bewaring en verwerking
Tolsma-Grisnich ontwikkelt en levert, vanuit de internationale aardappelhoofdstad Emmeloord, innovatieve en intelligente totaaloplossingen voor het gehele traject van inschuren, bewaren, verwerken en verpakken van agrarische producten. Uiteraard volgens de gestelde eisen en met behulp van intelligente software om alle processen zo optimaal en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dit alles met als doel het bedrijfsrendement van haar klanten te verbeteren. En dat al meer dan 75 jaar! 

Voor het conditioneren van aardappelen heeft Tolsma-Grisnich bij de eindgebruiker de ruimtekoeling ingeregeld, met onder andere plug-in insteekunits van UNIECHEMIE welke onderdeel uitmaken van het koeling proces. 

Maxicool en Megacool
Maxicool en Megacool: dat zijn ze zeker, deze geleverde compacte "UC 290 Greenline insteekunits". De geleverde wandgemonteerde insteekunits zijn voorzien van EC-ventilatoren, scroll- en zuigercompressor, geforceerde ontdooiing, regelaar voorzien van ModBus communicatiekaart en separate schakelkast. 
Maxicool
Megacool

Zowel de Maxicool-HC als de Megacool-HC zijn voorzien van het natuurlijke koudemiddel R290 (propaan) en zijn standaard uitgerust met:


  • Weerbestendige omkasting, geschikt voor buitengebruik
  • Condensorventilator met variabele snelheid 
  • Wandmontage
  • Geforceerde ontdooiing
  • Automatische condensatieverdamping
  • Elektronische thermostaat
  • Externe alarmmelder
  • Thermostatisch geregelde carterverwarming
  • Compleet met start-, bedrijfs- en beveiligingsuitrusting
  • Elektrische kabel voor aansluiting op een goedgekeurde veiligheidsschakelaar
Naar wens zijn deze units beschikbaar in diverse uitvoeringen, waaronder een geluiddempende uitvoering wat de geluidsemissie van de condensor met 3 tot 5 db(A) vermindert, separate schakelkast, als split-unit, luchtgekoelde condensor voor gebruik in omgevingstemperatuur tot +45°C en een watergekoelde condensor compleet met platenwarmtewisselaars met drukgecontroleerd waterbesparend ventiel.
Wilt u de samenwerking met UNIECHEMIE ook eens ervaren? UNIECHEMIE denkt graag met u mee! Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met ons verkoopteam. Zij helpen u graag via 055 533 45 29 of via sales@uniechemie.nl.


Met dank voor de medewerking aan dit artikel:

Geplaatst in Producten nieuws