UNIECHEMIE en Beijer Ref Deutschland, een goed team!

13-02-2019

KOEKJES EN KLUIVEN


Natuurlijke ingrediënten, dat is waar de producent van hondenvoeding, Terra Canis uit München, haar producten op baseert. Terra Canis wil kwaliteit voor haar viervoeters!

Natuurlijk: het woord dat je op meerdere manieren kunt interpreteren. Eigenschappen die voor UNIECHEMIE heel “natuurlijk” zijn: duurzame oplossingen, hoogwaardige productkennis op het gebied van (natuurlijke) koudemiddelen, componenten en unitbouw, technische ondersteuning, service en niet te vergeten; kwaliteit.

Geen FREEZE, maar FRIESS©.
In dit geval hebben we het hier over FRIESS© Technik. Deze installateur, die 40 jaar ervaring in airconditioningsystemen en industriële koelinstallaties op haar naam heeft staan, heeft in augustus 2018 opdracht verstrekt aan Beijer Ref Deutschland (locatie München) voor het bouwen van een R723 DX-chiller (R723 = 60% Ammoniak (R717) & 40% Dimethylether (RE170). Aan wie kunt u dat nu beter over laten? Juist, aan UNIECHEMIE!

Beijer Ref Deutschland
Beijer Ref München maakt onderdeel uit van Beijer Ref Deutschland. Met 6 locaties in Duitsland is deze koeltechnische groothandel een partij die haar naam meer dan waar heeft gemaakt. Hun assortiment kent 3 hoofdgebieden: commerciële koeling, airconditioning en industriële koeling. Locatie München staat garant voor een optimale bediening in de koeltechnische markt, van kleinbedrijf tot grote OEM’s. Onze samenwerking met Beijer Ref Deutschland gaat al een tijdje terug. Iets waar beide partijen trots op zijn! UNIECHEMIE hoopt deze samenwerking nog lang te mogen voortzetten.

I “ De samenwerking met UNIECHEMIE is zeer professioneel. Het technisch advies ligt op een zeer hoog niveau en ook de klant staat bij UNIECHEMIE centraal. De planning tussen de partijen verliep altijd in nauw overleg. Van productie tekening tot levering hadden wij het gevoel in goede handen te zijn. In 2019 plannen we meer koelinstallaties met natuurlijke koudemiddelen, deze zijn ook in behandeling bij UNIECHEME.“ I - Richard Steckel, Beijer Ref Deutschland, München

Koekjes en kluiven, al eerder aangehaald aan het begin van dit item. De door UNIECHEMIE geleverde R723-DX chiller is bestemd voor de dierenvoeding industrie. De chiller is voorzien van 2 Bitzer open zuigercompressoren type W6GAL-K, uitgerust met 30 kW IE3 elektromotoren. De chiller is voorbereid voor uitbreiding met een 3e compressor. De condensorwarmte wordt hergebruikt middels een gesoldeerde Vaclnox warmtewisselaar geschikt voor R723. De gekozen DX-verdamper is eveneens een Kelvion VacInox gesoldeerde platenwarmtewisselaar. De inspuiting van de DX-verdamper geschiedt middels een Siemens MVS661 expansieventiel met bijbehorende oververhittingsregelaar. Primair heeft de chiller 120 kW, na uitbreiding zal dit 180 kW zijn.

Zo zie je maar, UNIECHEMIE bedient vele markten en is hiermee breed inzetbaar!

Bouwfases
Wij geven u een klein kijkje in de keuken van UNIECHEMIE. Zo ziet u onderstaand enkele foto’s genomen tijdens verschillende bouwfases van deze R723 DX-chiller.
“Ons hart smelt bij het zien van boven getoonde Jack Russel, maar ons koeltechnisch hart gaat sneller kloppen van deze chiller."

UNIECHEMIE dankt Terra Canis voor het vertrouwen in FRIESS© Technik en Beijer Ref Deutschland. De soepel en professioneel verlopen samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit van de dierenvoeding en de continuïteit van de processen is gewaarborgd.

Wilt u ook dezelfde ervaring beleven als Beijer Ref Deutschland? Neem gerust contact op met het UNIECHEMIE team via 055 533 45 29. Ons projectteam adviseert u graag!

Met dank voor de medewerking aan dit item:

Geplaatst in Algemeen nieuws