UNIECHEMIE: hoofsponsor Koudemiddelen Congres

20-05-2019

Bent klaar voor laag GWP en natuurlijke koudemiddelen?

Wij kunnen het ons voorstellen. De overstap naar laag GWP en natuurlijke koudemiddelen bezorgt u als koeltechnieker in hart en nieren de nodige zorgen. Hoe krijgt u uw relaties immers zover dat zij deze overstap gaan maken?
Gevolgen
De sinds 2015 geldende F-Gassenverordening heeft koeltechnisch Nederland in rep en roer gebracht. De overstap heeft consequenties en niet alleen financieel. Een installatie gebaseerd op een laag GWP of natuurlijk koudemiddel vraagt ook nog eens de nodige kennis, kunde en vaardigheid. De volgende stappen van de verordening doen ook nog eens haar intrede… Immers geldt met ingang van 1 januari 2020 het verbod op toepassing van HFK’s met een GWP > 2.500 in nieuwbouwinstallaties.
De voordelen
Wij zien in de markt langzaam de transitie naar installaties met een laag GWP en natuurlijke koudemiddelen op gang komen. De voordelen van de natuurlijke koudemiddelen worden erkend. Wat zijn nu die voordelen?
  • uitstekende thermodynamische eigenschappen
  • een hogere COP als resultaat
  • milieuvriendelijker
  • kleinere CO2 voetprint
Naast R717 (NH3), R744 (CO2) en R290 (propaan) heeft UNIECHEMIE ook de Opteon™ XL serie in haar pakket. Deze A2L koudemiddelen:
  • zijn uitstekend inzetbaar als vervanger voor synthetische koudemiddelen
  • zijn non-toxic
  • hebben een laag GWP (GWP 146 – 676)
  • zijn mengbaar met POE-smeermiddelen
  • voldoen aan de ASHRAE veiligheidsclassificatie standard 34 en ISO817
UNIECHEMIE is startklaar voor laag GWP en natuurlijke koudemiddelen
Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en dat kennisniveau wordt continu op peil gehouden. Hierdoor verneemt u uit eerste hand de laatste ontwikkelingen op het gebied van koudemiddelen.
Middels onze expertise op het gebied van laag GWP en natuurlijke koudemiddelen dragen wij graag bij aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten.

| "De editie van het Koudemiddelen Congres 2018 is door de aanwezigen beoordeeld met een 8! Maar liefst 84% heeft aangegeven de volgende editie weer te willen bezoeken" |

bron: enquête 2018 organisatie Vakmedianet.
Koudemiddelen Congres 2019
UNIECHEMIE is continu in beweging. Zo zijn wij op 20 juni 2019 te vinden op het Koudemiddelen Congres bij Hotel De Reehorst in Ede. Als hoofdsponsor van dit congres brengen wij u gedurende de dag graag op de hoogte van de volgende stappen in de F-gassenverordening, dan weet u hoe kunt anticiperen op de toepassing van alternatieve koudemiddelen. Natuurlijk praten wij u ook bij over de laatste ontwikkelingen.
Mogen wij u het volgende aanraden?
Pak uw kans en neem tijdens het Koudemiddelen Congres deel aan de workshop van onze specialist en ervaringsdeskundige op het gebied van R290 (propaan) chillers: Edwin Snabel. Edwin weet u gegarandeerd te boeien met zijn visie op deze, op natuurlijk koudemiddel, gebaseerde productgroep.
Hoe kunt zich aanmelden voor het congres?
Hiervoor hoeft u alleen op onderstaande button te drukken. En niet geheel onbelangrijk: als u bij het inschrijven kiest voor ‘ik heb een relatiecode ontvangen’, kunt u de code uniechemie-relaties-K gebruiken. U ontvangt vervolgens een aantrekkelijke korting op de prijs van uw entreekaart.
Wij zien u toch ook 20 juni 2019?
Geplaatst in Algemeen nieuws