Uniechemie levert grote NH3 compressorunit aan Lek Habo

05-08-2016

Onlangs is een grote compressorunit geleverd voor de koeling van een kaasopslag van Bouter Kaas uit Groot Ammers. In deze kaasopslag kan 5 miljoen kilo kaas worden opgeslagen.
Door de unit in een container te plaatsen wordt de binnenruimte en koelvloer optimaal gebruikt voor kaasopslag.

Door de unit buiten het gebouw in een container te plaatsen wordt de binnenruimte en koelvloer optimaal gebruikt voor kaasopslag.

Deze compressorunit met een capaciteit van 650 kW is uitgevoerd met één frequentiegeregelde Bitzer OSKA-7472-K  schroefcompressor en 2 gewone Bitzer OSKA-7472-K  compressoren. De unit dient als indirect koelsysteem voor het maken van koud water. Het koude water wordt naar de kaasopslag gepompt voor de ruimtekoeling. Het systeem is  zodanig ontworpen dat in een later stadium een extra compressor kan worden bijgeplaatst om de capaciteit te verhogen naar 820 kW.

De start van dit project bij Lek/Habo vond plaats in de zomer van 2015 en resulteerde in een opdracht aan Uniechemie voor de compressorunit in februari 2016.
Uniek bij dit project is ook de gehele warmteterugwinning die ten gunste komt aan de:

  • Kaasbehandelingslijn
  • Verwarming van kantoren
  • Dock verwarming

De oplevering van de hele installatie vindt begin augustus plaats.

Lek/Habo realiseert al tientallen jaren met succes innovatieve en toonaangevende energie- en installatietechnische projecten in binnen- en buitenland met zustervestigingen in Nederland, België, Duitsland en Polen. De projecten worden in verschillende sectoren gerealiseerd, waaronder land- en tuinbouw, care, food, recreatie, overheid, industrie, afvalverwerking, waterzuiveringen, utiliteitbouw en woningbouw.

Door de combinatie van bedrijven is het mogelijk om van ontwerpfase tot instandhouding het gehele project onder één dak te realiseren.

Uniechemie is meer dan 70 jaar distributeur van koelcomponenten en synthetische en natuurlijke koudemiddelen. Uitgebreid met besturingstechniek en de bouw van compressor aggregaten voor zowel de koel- als de warmtepompindustrie. Alle activiteiten van Uniechemie zijn ISO 9001-2008 gecertificeerd. De aggregatenbouw bouwt en assembleert met CE markering conform ASME IX. Uniechemie adviseert en ondersteunt haar klant bij het maken van keuzes voor de meest uiteenlopende installaties met aandacht voor energiebesparing en milieu. Duurzaam betekent voor Uniechemie inzetten op vele aspecten.

Geplaatst in Producten nieuws