UNIECHEMIE realiseert nieuw afvulstation

12-10-2018

UNIECHEMIE, ready for take off! Wij maken een vlucht, niet letterlijk natuurlijk. Wel figuurlijk.

UNIECHEMIE heeft investeringen gedaan, waardoor we goed voorbereid de toekomst in gaan. Wij hebben het hier over de realisatie van een spiksplinternieuw afvulstation voor de brandbare koudemiddelen R32 en R1234yf. Dit nieuwe afvulstation, geheel gebouwd volgens de ATEX richtlijn, maakt het mogelijk om in bulk toegeleverde R32 en R1234yf af te vullen in cilinders.
Hoe gaat het afvullen van een dergelijk koudemiddel in zijn werk?
Volgens strikte regels! Even eenvoudig uitgelegd. Een cilinder wordt leeg gewogen, het computersysteem stuurt de gewenste hoeveelheid koudemiddel aan, waar na het bereiken van het juiste gewicht geheel automatisch het vulsysteem wordt gesloten.
Uiteraard onder toeziend oog van ons team koelgassen. Veiligheid en nauwkeurigheid staan hierbij voorop! Om de kwaliteit van de in bulk toegeleverde koudemiddelen te borgen, wordt onze vernieuwde gaschromatograaf ingezet.
Natuurlijk maken wij bij het afvulstation gebruik van lekdetectie apparatuur van Bacharach. Het is immers een eenvoudige, snelle en betrouwbare oplossing. Niet voor niets heeft UNIECHEMIE gekozen voor de apparatuur van Bacharach, het is ook sinds jaar en dag opgenomen in ons productassortiment!

Wij hoeven u natuurlijk niet duidelijk te maken dat de inmiddels aangelegde bulkvoorraad voor u als klant een ononderbroken beschikbaarheid oplevert. Wij kunnen u immers direct leveren vanuit de aanwezige voorraad!
Ons team is natuurlijk trots op dit mooie resultaat dat gezien mag worden. Wij willen u deze fraaie plaat dan ook niet onthouden.
H. Buitenhuis, teamlid afdeling koelgassen
 
Geplaatst in Algemeen nieuws