UNIECHEMIE waarschuwt voor illegale handel in koudemiddel!

05-10-2018

 
 
 
Is koudemiddel het nieuwe koper? U weet waarschijnlijk gelijk waar wij het over hebben.

Wij hebben er allemaal in meer of mindere mate mee te maken, de gevolgen voor de koeltechnische branche door toedoen van internationale verdragen zoals het Montreal Protocol, de F-gassenverordening en het beschikbare HFK-quotum. Daarover gaan wij nu niet in detail treden. Echter, laatstgenoemde regeling zorgt voor een neveneffect.

Wat is er gaande?
Het is schering en inslag; de berichtgeving rondom illegaal verkregen koudemiddelen en het aanbod hiervan via het alternatieve circuit. Dergelijke berichtgeving is ook belangrijk, te meer omdat wij ons moeten realiseren dat deze "illegale handel" grote risico’s met zich meebrengt. Daar moet wat aan gedaan worden!

Illegaal verkregen koudemiddel kan ook betekenen dat het gestolen koudemiddel betreft. Bij een aantal grote koudemiddelleveranciers in Europa (en in Nederland) zijn dit jaar grote hoeveelheden koudemiddel ontvreemd. Dat houdt in dat er koudemiddel in de handel is in herkenbare cilinders van gerenommeerde leveranciers, dat ineens door een vreemde partij wordt aangeboden.

Nog een indicatie van een "foute partij" is het soort cilinder waarin het koudemiddel wordt aangeboden. Illegaal koudemiddel wordt vaak in disposables aangeboden. Echter, in de EU mogen alleen koelgascilinders met een Europese keur worden gebruikt. Tot overmaat van ramp wordt in de disposables soms zelfs een ander (verboden) koudemiddel aangetroffen dan vermeld staat op de cilinder.
Een voorbeeld van een "illegale partij" disposables welke UNIECHEMIE
ter verwerking aangeboden heeft gekregen. De inhoud bevatte geen R134a!
Hoe kan de markt de illegale praktijken tegengaan?
Om te beginnen, koop die verdachte cilinders niet en meldt dit bij uw vertrouwde koudemiddel leverancier.
Inmiddels wordt er internationaal samengewerkt door de bevoegde instanties om illegaal koudemiddel op te sporen.
Uw melding helpt daarbij en zal volstrekt vertrouwelijk worden gehouden.
Koop alleen koudemiddel via de vertrouwde leveranciers. Dat zijn er maar een paar in Nederland.
UNIECHEMIE is zo’n betrouwbare gecertificeerde koudemiddel partner. 100%! Snelle levering, "zuiver" en veilig.
Daarbij zijn wij ook vergunninghouder voor het innemen van gebruikte koudemiddelen, de opwerking en regeneratie hiervan en het afvoeren van niet opwerkbaar vervuild koudemiddel. Hoe compleet wilt u het hebben?
Zeg nou zelf, u gaat toch ook voor zekerheid?
 
 
Geplaatst in Algemeen nieuws