Visafslag kiest voor transkritische CO2 installatie

20-10-2020

VISAFSLAG KIEST VOOR
TRANSKRITISCHE CO2 INSTALLATIE

De toenemende vraag uit de markt naar sortering in verschillende grootteklassen van garnalen heeft visafslag United Fish Auctions (UFA) doen besluiten een nieuwe meertrapszeef te plaatsen. Daarbij werd gelijk de volledige garnalenruimte van het afslaggebouw geoptimaliseerd.

Grootteklassen
Na de reeds bestaande 6,8 mm garnalenzeef kunnen garnalen, sinds juli 2020, in meerdere grootteklassen worden gesorteerd. Bij de modernisering is ook rekening gehouden met eventuele uitbreiding. Toekomstbestendig dus. En…bij toekomstbestendigheid horen ook duurzame oplossingen.
 
Grote klasse
Voor de verwerking- en transportruimtes en voor 4 koelcellen heeft UFA voor dit project Hamelink Koeling in de arm genomen. Een mooi project van grote klasse.
De verwerking- en transportruimte van UFA in bouwfase
Gevestigd in Westland ontwerpt en installeert Hamelink Koeling koel- en vriesinstallaties voor opslag, verwerking en verhandeling van de meest uiteenlopende tuinbouwproducten in zowel de groente- als sierteelt. Maar Hamelink Koeling is ook actief in de vleesverwerkings- en voedingsmiddelenindustrie. Alle denkbare disciplines van het koelen en vriezen gaan zij niet uit de weg. Hamelink Koeling maakte voor dit project gebruik van de projectmatige maatwerkmogelijkheden van UNIECHEMIE.
 
De opdracht
Ontwerp en bouw een CO2 transkritische compressorset, geschikt voor buitenopstelling, op basis van de volgende condities: verdampingstemperatuur 0°C / 200 kW en een verdampingstemperatuur van -10°C / 40 kW met een maximale werkdruk van 120 bar.
Het antwoord
Hét passende advies en antwoord hierop is de transkritische CO2 booster uit de MWT lijn ontwikkeld en samengebouwd door SCM Frigo. Een mooie innovatieve en duurzame oplossing waar UNIECHEMIE 100% achter staat. Deze transkritische CO2 booster installatie is opgebouwd uit 5 Bitzer transkritische compressoren voor CO2 toepassingen: 2 x 4MTE-7K-40S voor de 0°C en 3 x 6FTE-50K-40P voor de -10°C. Beide circuits zijn voorzien van één compressor met frequentieregelaar. Aansturing vindt plaats door middel van een Danfoss regelaar type AK-PC 782. De booster is voorzien van een resilient unit (back-up koelsysteem bij stilstand van de installatie) en een RVS-platenwarmtewisselaar. De booster is geplaatst in een omkasting met walk-in frame, ideaal in het geval van buitenopstelling.
Wilt u de samenwerking met UNIECHEMIE ook eens ervaren of wilt u informatie omtrent onze (CO2) oplossingen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op via 055 533 45 29 of via sales@uniechemie.nl. Onze specialisten helpen u graag!
 
Met dank voor de medewerking aan dit item:
Geplaatst in Algemeen nieuws