Warmtepomp

WarmtepompWat doen wij?

Er zijn vele koelgassen beschikbaar voor het ontwerp van een warmtepomp.
UNIECHEMIE ontwerpt, bouwt en levert complete compressorunits voor utiliteit en industrie, en levert aan installateurs die warmtepompinstallaties bouwen. UNIECHEMIE kan u adviseren bij de selectie en levering van koelgassen. Maar adviseert ook welke regeling het beste kan worden toegepast.

 

 

 

 

Efficiënte installatie en Ecodesign

Naast het temperatuurverschil heeft het toegepaste koelgas een significant effect op de efficiëntie van de installatie. Ammoniak is bijvoorbeeld een zeer efficiënt koelgas voor warmtepompinstallaties. Bij een verdampingstemperatuur van 30 °C en een condensatietemperatuur van 80 °C kan een COPh van 6 worden behaald. Voor R134a ligt de COPh onder deze zelfde condities veel lager.
De efficiëntie van de compressor, de kwaliteit van de regelingen en het energieverbruik van randapparatuur zoals pompen, ventilatoren zijn ook van invloed op de efficiëntie.

Selectie criteria van koelgassen

Druk en kritische temperatuur van het koelgas zijn bepalende factoren voor uw keuze.
Bovendien hebben natuurlijke koelgassen veel minder invloed op het broeikaseffect dan de meeste synthetische koelgassen indien er lekkage optreedt.
Investeringskosten, de installatiegrootte, brandveiligheid en vergunningverlening zijn vaak een beperkende factor in de keuze welk koelgas te gebruiken.

Compressoren

Uniechemie heeft twee topmerken voor toepassing in warmtepompinstallaties in het assortiment.
•    Dorin
•    Bitzer